Az onlinebeauty.hu cookie-k segítségével nyújtja a szolgáltatásokat, szabja személyre a hirdetéseket és elemzi a forgalmat. A webhely használatával elfogadod a cookie-k használatát. 

A csodálatos szemöldök titkai

A csodálatos szemöldök titkai
Arcod karakterét leginkább szemöldököd formázásával tudod kiemelni. Egy szépen megformázott és karbantartott szemöldök nyitottá teszi a tekintetedet és keretet ad az arcodnak. Éppen ezért nagyon fontos, hogy a szemöldököd ápolására, formázására elegendő időt fordíts. 

Így kezdd el! 

Az első tanács, amit a szemöldököd formázásában érdemes megfogadnod: mindenképpen a természetes adottságaidnak megfelelően állj neki a forma a kialakításának! Használd ki a szemöldököd természetes alakját, és ne akarj magadnak teljesen újat kialakítani! Ügyelj arra is, hogy a szemöldök ritkításával kapcsolatban se ess túlzásokba! Sokkal természetesebb egy formára igazított szemöldök, mint egy hajszálvékony, "agyonszedett" fazon. 

A szemöldök formázását mindig a szálak rövidítésével kezdd el! Ehhez szükséged lesz egy kisollóra és egy szemöldök kefére. 

ÍGY CSINÁLD: 

(1) A szemöldökkefével igazítsd először felfelé a szemöldök szálait. Fogd a kisollót, és a szemöldök ívéből kilógó részeket vágd le! 

(2) A szemöldökkefével igazítsd lefelé a szemöldök szálait, majd a kisollóval vágd le a kilógó részeket! 

Ha ezzel elkészültél, utána állj neki a forma kialakításának egy szemöldökcsipesszel


Így alakítsd ki a szemöldököd formáját

Először is fogj egy szemöldökecsetet vagy egy ceruzát, és határozd meg a képen látható pontokat: 

(1) a szemöldököd eleje

(2) a szemöldököd ívének legfelső pontja

(3) a szemöldököd vége

Akár be is jelölheted magadnak ezeket a pontokat egy szemöldökceruzával. 

Kezdd el a szemöldököd elejétől kiindulva (1-es), a szemöldököd ívének legfelső pontja felé haladva (2-es) kiszedni a szálakat úgy, hogy a kiindulóponthoz képest folyamatosan keskenyíted a vonalat az ív csúcsa felé! Ha ezzel készen vagy, akkor a szemöldököd ívének legfelső pontja felől (2-es) ritkítsd folyamatosan keskenyítve a vonalat a szemöldök vége felé (3-as). Ha a végére értél, már az arcformádhoz passzoló, legideálisabb szemöldökformát láthatod. 

TIPPEM: ha nem vagy benne biztos, hogy egy szálat kihúzz-e, inkább hagyd ott, és a végén szedd ki, ha még akkor is szükségesnek látod! Sok esetben a felelslegesen kiszedett szálak ne nőnek vissza, így akár hiányos is lehet a szemöldököd! 

Jótanácsok a szemöldököd formázásához

• Ha a szemöldököd szálait rövidíteni is szeretnéd, ezt mindenképpen a szedés előtt végezd el! 

• A legideálisabb fürdés vagy zuhanyzás után kiszedni a szemöldököt. Ilyenkor kevésbé okoz fájdalmat a tépkedés, mivel a pórusok a melegtől kellően kitágulnak. 

• Ha nem érzed biztosnak a kezedet, és kétségeid vannak a szimmetrikus formát illetően, "ugrálhatsz" is a két szemöldök között: amikor néhány szálat kiszedtél az egyikből, térj át a másikra. Így szimmetrikus formát tudsz kialakítani. 

• Ügyelj arra, hogy mindig a szőrszál növekedésével megegyező irányba húzd ki a szemöldök szálait! 

• Ha nem szeretnél egyszerre kisollóval és csipesszel nekiesni a szemöldöködnek, és nem vagy biztos a formát illetően a végeredményben, próbáld ki a következőt: fogj egy korrektort és egy púdert, és fedd be segítségükkel az eltávolítani kívánt szálakat! Ha tetszik az így megrajzolt forma, már kezdheted is a szedést,- sokkal könnyebben boldogulsz majd a csipesszel és a kisollóval. 


Szemöldökcsipesz kisokos

A szemöldök szedésének egyik legfontosabb kelléke a szemöldökcsipesz. Rengeteg típus van a piacon, és bizony nem csoda, ha az ember lánya nem igazodik el a sok fazon és méret között. Általánosságban annyit tudok tanácsolni, hogy azt válaszd ki, amelyik leginkább a "kezedre áll" és magabiztosan tudod használni. Én például a ferde végű csipeszeket használom szívesen. 

Összegyűjtöttem Neked, hogy melyik csipesz mire való. 

› Egyenes végű szemöldökcsipesz: a hagyományos típust kedvelőknek ajánlom. 

› Hegyes végű szemöldökcsipesz: a benőtt szőrszálak eltávolítására alkalmas csipesz, amelyet szemöldök szedésére nem ajánlok, inkább kiegészítőként egy egyenes vagy egy ferde végű csipesz mellé. 

› Ferde végű szemöldökcsipesz: sokkal könnyebb vele dolgozni, mint az egyenes végű csipesszel, mert rá tudod fektetni a bőrre. Még a legkisebb, legvékonyabb szálak eltávolítására is kiválóan alkalmas. 

Tartalomhoz tartozó címkék: Így csináld
Az oldal tetejére