Az onlinebeauty.hu cookie-k segítségével nyújtja a szolgáltatásokat, szabja személyre a hirdetéseket és elemzi a forgalmat. A webhely használatával elfogadod a cookie-k használatát. 
Menü

Egyszerű otthoni manikűr 4 lépésben

Egyszerű otthoni manikűr 4 lépésben

Ha megkérdezünk néhány embert a környezetünkben, hogy mit néznek meg először egy másik személyen bizonyára sokak listájának élén ott szerepel a kézfej. Nincs ebben semmi meglepő, hiszen kézfogásnál így érintkezel egy idegennel, kezeiddel nyúlsz oda mindenért és egy beszélgetés alatti nonverbális kommunikációban is jelentős szerepe van. Ezek után ki az, aki nem szeretne ápolt, szép kezeket? Mutatok most néhány, otthon is könnyen elvégezhető manikűr tippet, amiket érdemes beillesztened a mindennapi szépségápolási rituálédba.

Készülj elő!

A manikűrözés első lépése legyen mindig a tisztítás! Mosd meg alaposan a kezed, és távolítsd el a körmeiden lévő korábbi körömlakk maradványait! Ezt legkönnyebben egy átlagos vattapamaccsal és körömlakklemosóval teheted meg. Azt javaslom, hogy felejtsd el az acetonos lemosókat, amelyek nemcsak károsak a szervezetre, de szárítják is a körömlemezeket! Ha ezzel végeztél, moss újra kezet, hogy eltávolítsd a körömlakklemosó maradványait!

Alakítsd formára!

Ha megvagy a fenti előkészületekkel, alaposan szárítsd meg a kezed! Fontos, hogy észben tartsd: nedvesen nagyon sérülékenyek a körmeid, ezért így soha ne állj neki a formázásnak. A körömreszeléshez válassz egy jó körömreszelőt, amely elég éles ahhoz, hogy dolgozni tudj vele, de nem is túl erős! (Széles választékban találsz körömreszelőket webáruházunkban.) A reszelőt ne húzogasd oda-vissza, mert csak károsítod a körmöket! Tartsd a reszelőt 45°-os szögben, és reszeld az egyik oldalról középig, majd a másik oldalról szintén középig!

Íme, egy kis segítség a formázáshoz:

 

 

 

 

 

 

 

Ápold!

A formázást követően áztasd kezeidet langyos vízbe! Ezután jöhet a körömágy ápolása. Egy alapos törölközés után a körmeidre ránőtt bőrt óvatosan távolítsd el! Ehhez használhatsz bőrvágásra alkalmas ollót vagy kifejezetten erre a célra készített körömágyvágót! Ha végeztél kend be a kezeidet tápláló kézkrémmel, hogy pihe-puhák legyenek!

Lakkozz és díszíts!

A krémezés után várj egy kicsit, amíg teljesen be nem szívódik a krém, és csak ezután láss neki a lakkozásnak! Érdemes egy színtelen alapozólakkal kezdened, hogy egységes felületűvé varázsold a körmeidet, és így az erősebb színű körömlakkok sem fogják befogni a körmödet. Száradás után vidd fel a színes körömlakkot, vékony rétegben, hosszú ecsetvonásokkal! Hagyd teljesen megszáradni a lakkot, majd jöhet a következő réteg! Ha elkészültél a lakkozással, díszítheted a körmeidet körömmatricával vagy apró strasszokkal, de az ügyesebbek vékony ecsettel kis mintákat is rajzolhatnak a körmökre. Utolsó lépésként fixáld a művedet egy fedőlakkal, így sokáig gyönyörködhetsz majd a látványban.

Extra tipp: Ha nem szeretnéd lakkozni a körmeidet, akkor az ápolás után válaszd a polírozást. Ezzel a 4az1-ben körömpolírozóval tökéletesen simára és fényesre polírozhatod a karmaidat!

 

Érdekel a pedikűrözés is? Kattints ide a mesésen szép lábakért!

Tartalomhoz tartozó címkék: Így csináld

Keresés