Az onlinebeauty.hu cookie-k segítségével nyújtja a szolgáltatásokat, szabja személyre a hirdetéseket és elemzi a forgalmat. A webhely használatával elfogadod a cookie-k használatát. 

Így ápold a bőrödet sminkelés előtt

Így ápold a bőrödet sminkelés előtt

Bár nagyon sokan az alapozást tartják a sminkelés első lépésének, van azonban egy előfeltétele a szép sminknek, ami nem más, mint a helyes bőrápolás. Hiszen hiába tudsz szépen sminkelni, ha az arcod például nincs legalább hetente egyszer leradírozva, hámlani fog az alapozó - a bőröddel együtt. És hát valljuk be, ez egyáltalán nem szép látvány. A sminkelés alapja tehát a megfelelő bőrápolás. Ebben a cikkben összegyűjtöttem Neked, hogy melyek azok a lépések, amelyek biztosítják Neked a tökéletes alapot a sminkedhez.

Nagyon fontos, hogy az alábbi arcápolási rutint minden sminkelés előtt végezd el. Egyébként, csak úgy mellékesen megemlítem, hogy ez az alap bőrápolási rutin minden reggel és este elvégezendő.

  1. Az arc tisztítása

Sminkelés előtt nagyon fontos a bőrtisztítás. Ezzel a lépéssel nem csak a bőrödre rakódott szennyeződéseket, de az elhalt hámsejteket és a felesleges faggyút is eltávolítod, így lesz szép, matt és egyenletes a bőröd. Közvetlenül a sminkelés előtt mindenképpen tisztítsd meg arcodat.

  1. Tonizálás

Ha használsz arctisztítót –teljesen mindegy hogy milyen állagút- mindenképpen ügyelj arra, hogy tonizálj utána! Ez nagyon fontos és elengedhetetlen lépés, mivel az arc tisztítása után ez állítja vissza a bőröd PH-értékét.

  1. Hidratálás

Egy könnyen és gyorsan felszívódó, vizes bázisú krémmel érdemes feltenni a koronát a smink előtti bőrápolásra.

  • (+1) Radírozz rendszeresen!

Ha napi szinten sminkeled magad, akkor legalább heti egy alkalommal használj bőrradírt az elhalt hámsejtek eltávolítására! A radírozás segít az elhalt hámsejtek eltávolításában, egyenletesebbé és simábbá varázsolja a bőrfelszínt, ennek köszönhetően sokkal szebben fog elterülni rajta az alapozó.

Primerek

A primerek (vagy sminkalapok) egyre inkább elterjedtek napjainkban. Érdemes használni őket az alapozás előtt, hiszen kiegyenlítik a bőr apró egyenetlenségeit, és már a használatukkal sokat teszel az alapozód tartósságáért. Általában tartalmaznak fényvédőt is, de ezt érdemes azért leellenőrizni vásárlás előtt. Ha használsz primert, arra ügyelj, hogy az arcápolási rutin után egy kb. 25-30 percet érdemes várnod, mielőtt az arcodra felteszed a primert.

Bőrápolás sminkelés közben

Ma már rengeteg féle-fajta alapozót találsz a piacon, óriási a kínálat- ami néha már túlkínálat is szerintem. Minden bőrtípusra találsz a drogáriák polcain alapozót, érdemes tüzetesen átnézni a kínálatot. Így ha például száraz a bőröd, akkor sem kell attól tartanod, hogy pikkelyes lesz kis idő után az alapozód, hiszen vannak például olyan alapozók, amelyek argánolaj tartalmukkal kényeztetik bőrödet, így adva tökéletes hidratálást egész nap. Míg régen a zsíros bőrűeknél nagy probléma volt, hogy nagyon hamar átfénylett a zsíros bőr az alapozón, most a zsíros bőrre kifejlesztett termékek segítségével könnyedén kordában tudod tartani ezt a jelenséget.

Remélem, hogy mostantól Te is úgy tekintesz a smink előtti bőrápolásra, mint a sminkelés egyik kötelező elemére, és bízom abban, hogy a fent leírt lépések segítenek Neked tökéletes alapot varázsolni mindennapi sminkjeidhez.

Legyen szépséges napod, Sminkmániás!

~ Anna

Tartalomhoz tartozó címkék: Így csináld
Az oldal tetejére