Az onlinebeauty.hu cookie-k segítségével nyújtja a szolgáltatásokat, szabja személyre a hirdetéseket és elemzi a forgalmat. A webhely használatával elfogadod a cookie-k használatát. 

Így használd a matt rúzsokat

Így használd a matt rúzsokat

A Sminkelj! Workshopokon is használtunk mattra száradó ajakrúzsokat, és többször szóba is került a helyes használatuk. Ebben a bejegyzésben azt gyűjtöttem össze, mire érdemes figyelned, ha ki szeretnéd próbálni a matt ajakrúzsokat.

Sminkelés előtt

Mielőtt elkezdesz sminkelni, mindenképpen nézd meg, ajkaid milyen állapotban vannak! Ha kiszáradtak, cserepesek netán be vannak repedezve, semmiképpen nem használj mattra száradó ajakrúzst. Segíthetsz a helyzeten egy gyors ajak radírozással, és egy kis extra ápolással.

A mattra száradó ajakrúzsok –ha jó minőségűek, mint a NABLA rúzsai- nem szárítják ugyan ajkaidat, de a fent leírt problémákat még jobban kiemelik. És valljuk be, egyáltalán nem szép látvány, amikor egy cserepes száj vastagon ki van kenve…

Ha matt rúzst használsz, ügyelj arra, hogy közvetlenül a felvitele előtt NE használj ajakápolót. Ez ezért fontos, mert a rúzs felvitelénél nagyon fontos, hogy megfelelő legyen a tapadása. Ha ajakápolót használsz közvetlenül a rúzsozás előtt, el fog csúszni ajkaidon az anyag, és simán lehet hogy nem is szárad majd mattra. (Ez ugye az ajakápoló összetételétől függ)

Sminkelés közben

Ügyelj arra, hogy bár a mattra száradó rúzsok általában applikátoros kiszerelésűek, mindig ecsettel vidd fel a színt ajkaidra! Sokkal egyenletesebben el tudod oszlatni a festéket ajkaidon, az apró kis redőket is eléred az ecset segítségével ha jól dolgozol,- így kapsz tökéletes  végeredményt.

Mindig ajkaid közepétől indulj el, és nagyon vékony rétegben kend a festéket! Látni fogod, ha kell még valahová az anyagból,- de inkább vigyél fel háromszor kicsit a festékből, mint egy vastag réteget. Ha több rétegben viszed fel a rúzst, ügyelj arra, hogy megszáradjanak az egyes rétegek!

A leggyakoribb probléma az szokott lenni az ilyen típusú rúzsoknál, hogy egy vastag réteg kerül fel az ajkakra. Ilyenkor nincs ideje megszáradni, „bemattulni” a rúzsnak, és nyálkás, ragacsos lesz a végeredmény, ami ráadásul könnyen el is kenődhet. Ezt el tudod kerülni, ha a fent leírt ecsetes technikát választod.

A képre kattintva meg tudod nézni a NABLA Cosmetics matt rúzsait

Sminkelés után

A mattra száradó ajakrúzsokat mindig csak kétfázisú sminklemosóval tudod lemosni, erre érdemes már előre felkészülnöd. Bár a rúzs valószínűleg nem szárítja majd ki ajkaidat, a lemosó száríthat. Ezért érdemes egy extra adag ajakápolót feltenni miután eltávolítottad a sminkedet.

Tartalomhoz tartozó címkék: Így csináld
Az oldal tetejére