Az onlinebeauty.hu cookie-k segítségével nyújtja a szolgáltatásokat, szabja személyre a hirdetéseket és elemzi a forgalmat. A webhely használatával elfogadod a cookie-k használatát. 

Így sminkelj, ha elmúltál 40 éves

Így sminkelj, ha elmúltál 40 éves

Központi kérdés a sminkelésben, hogy korosztályonként érdemes-e változtatni a használt kozmetikumok fajtáján, és az is, hogy akinek érettebb bőre van, figyelnie kell-e esetleg valamire. Ebben a blogbejegyzésben éppen ezért összegyűjtöttem néhány dolgot, amelyekre ha figyelmet fordítasz, sokkal fiatalosabb hatást érsz el vele. 

Az alap probléma

40 éves kor felett már más a bőrkép, mint korábban volt: megjelennek az apróbb, de szemmel látható ráncok. A bőr szinte az egész arcon szárazabbá válik, és néhol megereszkedik. Hogy ha valaki nem fordított figyelmet korábban a megfelelő bőrápolási rutin kialakítására, és sminkkel szerette volna elfedni annak hiányosságait, 40 felett sajnos ezt már nem tudja megtenni. A korábban használt sminktermékek egy része pedig sajnos nem, hogy segítene optikailag a problémán, inkább elmélyíti azt. 

A megoldások

Nem azt akarom mondani, hogy 40 felett ne sminkeld magad, sőt! Szerintem 40 felett sminkelni már kötelező, napi szinten is akár.

Inkább arra szeretném felhívni a figyelmedet, hogy vannak olyan dolgok, amikkel látványos változást érhetsz el optikailag az arcodon. 

1./ A szép smink alapja a tudatos, következetes és folyamatos bőrápolás. 

Ez 40 felett a bőr változása miatt már tényleg alap. Nagyon fontos, hogy legyen egy szuper bőrápolási rutinod, amelyet következetesen betartasz minden nap és minden héten, és ebben kapjanak helyet a bőrtípusodnak megfelelő tápláló és regeneráló készítmények. Ha eddig nem volt, mostantól a szemránckrém használata kötelező, és a szérumok áldásos hatásairól se feledkezz meg! 

2./ A ránctalanító alapozó a Te barátod! 

Ha napi szinten alapozót szeretnél használni, akkor mindenképpen érett bőrre való változatot keress! Ezek komplex összetételüknek köszönhetően nem csak tökéletesen fednek, de nem ülnek bele a ráncokba, ezen felül pedig hidratálják is a bőr felső rétegeit! Így biztos lehetsz abban, hogy az alapozó nem fog megülni a mimikai ráncokban, és nem fogja optikailag mélyíteni azokat. 

3./ A szemeid alá legyen egy bevált korrektorod! 

Nagyon sokan félnek a szem alatti korrektoroktól, pedig nem kellene. Annyira lágy, selymes állaguk van ugyanis, hogy még ebben a korban is sokkal jobb választásnak bizonyulnak a szem alatti karikák eltüntetésében, mint ha például alapozót vinnél fel a szemed környékére. Itt azonban arra érdemes nagyon figyelned, hogy tényleg elég kevés is belőle! Egyszerre mindig csak kis mennyiséget vigyél fel belőle, és ha úgy látod, szükséges még, inkább utólag vigyél fel még egy kis vékony réteget. 

4./ Felejtsd el a porpúdert! 

Csak kőpúdert használj az egész arcodra, és abból is minimális réteget vigyél csak fel a bőrödre! A lényeg, hogy a púder töltse be a funkcióját: képes legyen az alapozó rögzítésére, de ne tudjon a túlzott mennyiségben felvitt púder beleülni a ráncokba. 

5./ Szemsmink csak visszafogottan! 

40 felett felejtősek az olyanok, mint fekete kontúrvonal és full csillámos szemsmink. Használj inkább visszafogottabb színű kontúrokat, és ne is húzd be teljesen a belső szemzugig a kontúrvonalat! Ezen felül részesítsd előnyben a matt szemhéjpúdereket inkább. Persze, ha úgy gondolod Neked belefér a gyöngyházas csillogás a szemhéjadon annak ellenére is, hogy optikailag mélyíti a szemkörnyék ráncait, felteheted, de jó néhány évet letagadhatsz ha lecseréled matt szemhéjpúderre a csillogósakat. 

6./ Ne sminkelj magadnak új szemöldököt!

Bár 40 felett általános probléma, hogy ritkul a szemöldök, figyelj arra, hogy a sminkelésnél ne rajzolj új formát magadnak! Inkább azt emeld ki, ami megadatott, így visszafogott és természetes végeredményt kaphatsz anélkül, hogy túlzásokba esnél. 

7./ Kerüld el a túl sötét rúzsokat! 

Semmiképpen nem ajánlom, hogy sötét rúzsokkal akard feldobni a sminkedet, a mély színek ugyanis még inkább öregítenek. Válassz inkább visszafogottabb, világos árnyalatokat ajkaid kiemelésére. Másik alapszabály, hogy lehetőség szerint kerüld el a matt rúzsokat,- ezek ugyanis optikailag mélyíthetik a száj barázdáit. 

Tartalomhoz tartozó címkék: Hasznos tippek
Az oldal tetejére