Az onlinebeauty.hu cookie-k segítségével nyújtja a szolgáltatásokat, szabja személyre a hirdetéseket és elemzi a forgalmat. A webhely használatával elfogadod a cookie-k használatát. 

Így válogasd össze a sminkes szettedet (1. rész)

Így válogasd össze a sminkes szettedet (1. rész)

Minden workshopomon elmondom, hogy a kozmetikumok minőségét NEM a márkanevük és NEM az áruk határozza meg. Mindig végigbeszéljük egyesével azt a 15 dekorkozmetikumot, amire szükség van egy szépítő, nappali smink elkészítéséhez. Nagyon örülök, amikor látom a megkönnyebbülést az arcokon, ahogy megtörténik a felismerés: egy szép smink elkészítéséhez nem kell a fél drogériát hazavinned. Ebben a cikksorozatban abban segítek Neked, milyen szempontok alapján válogass a dekorkozmetikumok kínálatában. 

1./ Legyél tisztában a termék funkciójával! 

Sajnos nagyon sokan nem is tudják, melyik termék mire is való valójában. Érdemes ezért végig gondolnod, hogy miért fogod használni az adott terméket a sminked elkészítése közben, és hová fogod beépíteni a sminkelés folyamatában. 

2./ Tesztelj, tesztelj, tesztelj! 

MINDIG próbáld ki a terméket a vásárlás előtt! De ügyelj arra, hogy a tesztereket ne kend fel az arcodra, mindig a kézfejeden tesztelj (higiéniai okok miatt). A teszt során figyeld meg a termék állagát, és hogy hogyan viselkedik a bőrödön: mennyire kenhető, vagy esetleg darabos? 

3./ Várj egy kicsit! 

Érdemes megvárnod, amíg a termék felmelegszik a test hőmérsékletére. Teljesen mást fog mutatni a bőrödön minden dekorkozmetikum közvetlenül a felvitel után, és egy kis idő eltelte után is. Főleg a rúzsoknál és a zsírosabb alapú kozmetikumoknál jellemző, hogy teljesen más szín lesz a végeredmény. 

4./ Felejtsd el az all-in-one típusú termékeket! 

A sminkelésben minden egyes terméknek megvan a maga funkciója. Gondolj csak bele: ha jól válogatod össze a sminkes szettedet, akkor 1-1 termék 100%-ot teljesít. Viszont ha például választasz egy 4 az 1-ben terméket, az nem tud 400%-ot teljesíteni. Én is próbáltam ilyen all-in-one típusú terméket, de hamar el is engedtem a dolgot, miután láttam, mennyire csorbul a végeredmény. 

5./ Rendszerezz folyamatosan! 

Akik követnek már egy ideje, azok tudják: a minimalista sminkszettek híve vagyok :-) Ha Te sem szeretnéd hogy elhatalmasodjon a káosz a neszeszeredben, évente legalább 3-4 alkalommal rendszerezz! Én minden évszak elején átnézem az összes dekorkozmetikumot amim van, így egy helyes kis neszeszerben elférek. 

+1 - LÉGY TUDATOS! 

Nem győzöm hangsúlyozni a tudatos vásárlás fontosságát. Ügyelj arra, hogy tényleg csak azokat a termékeket vedd meg amire valóban szükséged van, és használni is fogod. A bőröd jelzéseit is érdemes figyelembe venned. 

Tartalomhoz tartozó címkék: Így csináld
Az oldal tetejére