Az onlinebeauty.hu cookie-k segítségével nyújtja a szolgáltatásokat, szabja személyre a hirdetéseket és elemzi a forgalmat. A webhely használatával elfogadod a cookie-k használatát. 
Menü

Make-up tojás: trendi vagy hasznos?!

Make-up tojás: trendi vagy hasznos?! Már zsong a fejem, annyi információt hallottam az elmúlt hetekben a legújabb, legtrendibb sminkes eszközökről. Az ecsetek, szivacsok és applikátorok világában szinte minden nap születik egy újdonság, és van, amit nagyon hamar el is temetnek. Az elmúlt időszakban jelent meg a "Beauty blender" -másnéven sminktojás vagy make-up tojás is. Kevés olyan sminkes kiegészítő van, ami ennyire megosztja a Sminkmániásokat. Miért? Olvasd el a cikket, összegyűjtöttem!

Pontosan mi is ez a sminktojás?

Anyagában talán az alapozószivacshoz tudnám leginkább hasonlítani, de jóval strapabíróbb és rugalmasabb anyagból készült, tojás alakú kis szivacs. Többféle méretben és formában is kapható, és képzeld, hogy akár egy teljes sminket is el tudsz készíteni vele.

Hogyan kell használni?

Vizesen.

Bővebben: minden használat előtt vizezd be a tojást, de ne csöpögjön belőle a víz,- elég ha nedves. Aztán szépen vidd fel az ujjaiddal a festéket a bőrödre, és a sminktojás segítségével apró, ütögetős mozdulatokkal dolgozd bele a bőrödbe. Ha jól csináltad a műveletet, akkor szép, természetes végeredményt fogsz kapni.

Miben más, mint egy klasszikus alapozószivacs?

  • Forma

A klasszikus Beauty-blender tojás alakú. Igaz, mióta piacra dobták számtalan formája megjelent már: van kúp formájú, létezik "barba-papás" is. A lehetőségek tárháza végtelen. Az új, innovatív formának köszönhetően sokkal könnyebben tudod sminkelni segítségével az amúgy nehezen elérhető helyeket.

  • Anyag

Anyagát tekintve sokkal rugalmasabb mint a régi alapozószivacsok. Ennek köszönhetően optimális mennyiségű festéket vesz fel, így könnyebben elkerülheted a "túl sok alapozót tettem fel" típusú smink-baleseteket.

  • Tartósság

A sminktojás mérete, formája és anyaga is nagyban hozzájárul a figyelemre méltó tartóssághoz. Akár fél évig is (megfelelő tisztítás mellett) használhatod kedvenc sminktojásodat.

Az én véleményem a sminktojásról

Már régóta csak ezzel viszem fel az alapozót, és ebben a formában teljes mértékben elégedett vagyok a teljesítményével. Állítólag kontúrozásban is verhetetlen, de ezt én még nem próbáltam. Viszont én a szemhéjfestéshez nem ajánlom, arra inkább válassz egy kiváló minőségű ecsetet. Satírozni nem tudnál vele amúgy sem, a szemhéj árnyalási technikák 90%-ának pedig ez a lényege.

Végeredmény: trendi vagy hasznos?

Trendi és hasznos ;-)

Úgyhogy azt ajánlom, próbáld ki bátran!

Tartalomhoz tartozó címkék: Trendek

Keresés