Az onlinebeauty.hu cookie-k segítségével nyújtja a szolgáltatásokat, szabja személyre a hirdetéseket és elemzi a forgalmat. A webhely használatával elfogadod a cookie-k használatát. 
Menü

Stílus vagy trend?

Stílus vagy trend? A minap beszélgettem egy kedves sminkes ismerősömmel, a Sminkelj! Workshop kapcsán, és szóba került egy igen fogós kérdés: mi a fontosabb a kifogástalan make-up elkészítésénél? A stílus, vagy a trend? Ebben a cikkben összegeztem a véleményemet a kérdéssel kapcsolatban, olvass tovább ha érdekel.

Napjainkban már szinte nincs olyan hét (vagy nap) amikor ne dobnának a piacra valamilyen újdonságot - ez a sminkek világában sincs másképp. Sőt, azt gondolom, hogy ebben a szektorban még inkább jellemző a folyamatos innovatív termékek megjelenése, hiszen a nők - a kevés kivételtől eltekintve - képesek szinte mindent megtenni azért, hogy jól nézzenek ki. Az idei évben is találkoztunk már jó néhány beauty-őrülettel,- néhányuk, azért valljuk be megdöbbentő és vicces is volt (gondolj csak a vákumos technikával működő kacsaszáj-tuningra, brrrr :-D ). Éppen ezért szerintem jogos a kérdés: stílus vagy trend?

Nos, nem árulok zsákbamacskát talán, ha már az elején elárulom: és az egyediség, egyéniség, tehát a stílus híve vagyok. Mindez azért van így, mert azt vallom, hogy ne a külsőségek határozzák meg az embert. Tehát: szuper jó dolognak tartom, hogy ennyi minden van a piacon, és van lehetőségünk válogatni jobbnál jobb termékek között. De nem szabad, hogy ezek határozzanak meg minket. A mostanában oly divatos kontúrozástól például nekem személy szerint feláll a hátamon a szőr: miért akarja mindenki egyformára sminkelni magát?! Ez is egy olyan vonal, ami megmutatja: a trend manapság már nagyobb teret kap, mint a stílus.

Mit jelent számomra a stílus?

Amikor már a Sminkelj! Magazin VIP csoportban is megfogalmazzák, hogy "ez olyan Annás",- ezzel azt hiszem, már lehet kezdeni valamit. Hozhatnék most ide  idézeteket, miszerint "A stílus maga az ember", de szerintem néhány mondatban én is össze tudom foglalni a lényeget. Számomra a stílus az, ami egyedi és utánozhatatlan. Nyilván, nincs új a nap alatt, tehát abból kell gazdálkodni ami van. De! Az egyedi kombinációk csodákra képesek.

Mit jelent ez pontosan a sminkelésben?

A sminkeknél is pontosan ugyanazt jelenti: az én egyéniségemmel például nem állnak összhangban ezek a manapság oly divatos agyon-kontúrozott sminkcsodák, pont ezért nem használom őket. Még alkalmakra sem. Én elégedett vagyok az arcommal, tetszenek a vonásaim, és hiszek abban is hogy nem véletlenül vagyunk olyanok amilyenek. Miért akarnám ezt megváltoztatni? Azért mert ez a trend? És ha holnap a hupilila haj lesz a trend, akkor legyen majd hupilila a hajam? Na ne már....

Az én tanácsom a következő Neked, kedves Sminkmániás: először is, ne kapkodj! Ismerkedj meg a sminkelés trendjeivel, és mindent, amit magadénak érzel, építs be a saját technikáid közé. Így hamarosan ki fog alakulni a saját stílusod, amit persze folyamatosan tudsz majd változtatni ha szeretnél. Szuper jó trendi vonalak is vannak, amiket érdemes figyelemmel követni, és beépíteni a saját sminkelési technikádba.

Stílus vs trend - ki a győztes?!

Én egyértelműen a stílusra szavazok, de szeretem a trendeket is. Szóval a lényeg szerintem: legyen saját stílusod, és ismerkedj meg folyamatosan az új trendekkel! Ha tetszik valami az innovációk közül, akkor sajátítsd el, és építsd be a technikáid közé! De kérlek, kérlek, ne a kacsaszáj legyen az! ;-)

Tartalomhoz tartozó címkék: Trendek

Keresés