Az onlinebeauty.hu cookie-k segítségével nyújtja a szolgáltatásokat, szabja személyre a hirdetéseket és elemzi a forgalmat. A webhely használatával elfogadod a cookie-k használatát. 

Több, mint bőrápolás: a holisztikus szépségápolás szemlélete

Több, mint bőrápolás: a holisztikus szépségápolás szemlélete
Hiszem, hogy teljesen mindegy hogy az újhullámos “tudományos” bőrápolási vonalat követed vagy a “hagyományos” rutin híve vagy, csakis holisztikus szemlélettel érdemes gondolni az otthoni bőrápolási szépségrutinodra. Olvasd el a bejegyzésben, hogy ez mit is jelent(het) pontosan! 

Először is szeretném tisztázni: maga a kifejezés, hogy “holisztikus bőrápolás” valójában nem egy konkrét kezelési sorrendet vagy egy kötelező elemekből álló rutinsort jelent. Ahogy nem jelenti azt sem, hogy csak és kizárólag egyféleképpen végezheted a bőrápolási szépségrutinodat, ha holisztikusan közelíted meg. Sokkal inkább egy olyan szemlélet, amelynek az a célja, hogy 

  • a bőr jelzéseit figyelembe véve kezeld a bőrproblémákat, 
  • ne csak a bőrt akard kívülről kezelni,- belül is tedd rendbe amit szükséges,
  • olyan természetes módszerekkel segítsd a bőröd működését, amelyek harmonizálják, és hagyják hogy ellássa a feladatait. 

Éppen ezért is fogalmaztam meg az elején így: “holisztikus SZEMLÉLETŰ bőrápolás”. Hiszen ez egy nézőpont; egy olyan szemlélet, amelyben nyitott szemmel jársz, és először észreveszed, majd értelmezed a bőröd jelzéseit. A holisztikus szemlélet egyfajta test-tudatosság is, és szorosan kapcsolódik az önismerethez. Hiszen arra buzdít, hogy ismerd meg magad jobban, és kezdd el először figyelni, majd megfejteni a bőröd jelzéseit. Egy olyan izgalmas én-munka, amely közelebb visz a nőiségedhez és a szépségedhez, és irányt mutat(hat) az egészségedet illetően is. 

Ha jobban végig gondolod, a mai világban szinte minden arról szól, hogy kívülről várod (és kapod) a megoldást. Így van a bőröddel és a szépségápolással kapcsolatban is; az internet már évekkel ezelőtt túlcsordult a bőrápolási jótanácsoktól, de felmerülhet a kérdés: 

  • ami a szomszéd Marinak jó, Neked is jó lesz?! 
  • amit a legmenőbb sztár-influencer-fizetett hirdetésben az arcodba tol, hatni fog?! 
  • ha jövő héten az ellenkezőjét mondja majd, akkor az lesz a jó?! 

Igen, azt is tudom hogy ezt a cikket is az interneten olvasod, egy blogon ;) 

Én viszont már most szeretném tisztázni, hogy nem az a célom hogy veddmeg-veddmeg-veddmeg a nyolcszázadik húszezres szérumot,- hanem szeretnélek megtanítani a bőrödre való ráhangolódásra. 

Ha érzed a különbséget az én mondanivalóm és egy influenceré között, akkor olvasgass itt a blogon, biztosan hasznos lesz. Ha nem, akkor érdemes tovább keresned, nem én vagyok/leszek szépségápolás témában a Te embered… 

Milyen cikkekre számíthatsz a jövőben? 

A holisztikus szemléletű bőrápoláshoz, ahogy feljebb is említettem, sok téma kapcsolódik :) Éppen ezért ugyanúgy számíthatsz tőlem konkrétan a bőrápolással és bőrápolási rutinnal kapcsolatos cikkekre, mint ahogy "külsős" szakértőkkel történő beszélgetésekre. Ezen felül többféle holisztikus szemléletű, otthon könnyedén elsajátítható és napi szinten beépíthető módszert is fogok hozni, amelyekkel nagyon sokat tehetsz a bőröd szépségéért és egészségéért, és a ráncok ellen is felveheted segítségükkel a harcot. 

Izgalmas és tartalmas időszak előtt állunk! Maradj velem Te is, és döntsd el végre, hogy nem kívülről várod a megoldást, hanem igenis figyelj, tanulj, tapasztalj, és kezdd el tudatosan használni a tudásodat! Magadnak, magadért.

Az elején valóban "melósabb" lesz, mert időt vesz igénybe az új ismereteket elsajátítása (is), és nyilván némi átszervezést is igényel majd a mindennapjaidban az új ismeretek beépítése. Viszont hosszú távon rájössz majd Te is: megérte minden erőfeszítés, mert a bőröd sugárzóan szép lesz nagyon rövid időn belül. 

Hiszem és tudom, hogy -túlzások nélkül- az egész életedre hatással lehet, ha elsajátítod az értő figyelem gyakorlását- a bőrápolásban is. Erős szavak?! Azok. Igazak?! Természetesen! Próbáld csak ki ;) 

Már dolgozom a következő cikkemen, amelyből konkrétan megismerheted a holisztikus szemléletű szépségápolás alapjait :) Ha szimpatikus ez a szemlélet, akkor figyeld az oldalamat, hamarosan jelentkezem :) 

Anna


Addig is, sokat segít, ha kitöltöd az alábbi kérdőívet, és megosztasz velem (természetesen név nélkül) a bőrápolásoddal kapcsolatban néhány infót :) 

Így én is felkészültebben és célzottabban tudok a későbbiekben segíteni :) 


Az oldal tetejére