Az onlinebeauty.hu cookie-k segítségével nyújtja a szolgáltatásokat, szabja személyre a hirdetéseket és elemzi a forgalmat. A webhely használatával elfogadod a cookie-k használatát. 
Menü

Arckrém - miért nem elég, ha csak ezt használod arcápolásra?

Arckrém - miért nem elég, ha csak ezt használod arcápolásra?

Nagyon sokan, akik részt vesznek kurzusaimon sajnos beleesnek abba az általános hibába, hogy csupán egy arckrémet használnak, és ezzel le is tudják az arcápolás kérdését. Minden esetben őszintén megdöbbennek azon, amikor elmondom: ez így ebben a formában egyáltalán nem elég, mert nem segíti a bőr állapotának még csak a szinten tartását sem. Ebben a cikkben összegyűjtöttem, mi az oka annak, hogy ha az arcunk ápolásáról beszélünk, nem elegendő csupán egy általános hidratáló krém használata. 

Legyen jól felépítve a bőrápolási rutinod! 

Ha egyszer már használsz egy arckrémet, miért ne használnád jól?! Ahhoz, hogy a hidratáló krémed hatékonyan működjön, érdemes betartani néhány jól követhető lépést: ez a bőrápolási szépségrutin. Ha szépen felépíted magadnak a bőrápolási szépségrutinodat, és következetesen be is tartod azt, látványos hatást érhetsz el bőrképedet illetően már néhány hét után. 

TIPP: érdemes az életkorodnak, bőrtípusodnak és az aktuális évszaknak megfelelően összeállítani a bőrápolási szépségrutinodat. Én azt javaslom, hogy egy nyári és egy téli rutinod mindenképpen legyen, az őszi és tavaszi időszakban pedig érdemes "átvezetéseket" tartani. 

Könnyítsd meg a krémednek a felszívódását! 

A hidratáló krémed csak akkor tudja hatékonyan kifejteni a hatását, ha könnyedén fel tud szívódni a bőröd mélyebb rétegeiben is! Hiába kenegeted napi szinten többször az arcodat, ha közben nem távolítod el a bőröd felszínéről az elhalt hámsejteket és a szennyeződéseket, még az is előfordulhat hogy ártasz a bőrödnek. 

TIPP: használj arcradírt, legalább heti szinten egy alkalommal! Az arcradír segít eltávolítani az elhalt hámsejteket a bőröd felszínéről, és simává varázsolja a bőrt. Ezáltal sokkal könnyebben fel tud szívódni az arckrémed, és a bőröd mélyebb rétegeiben is ki tudja fejteni áldásos hatását. 

Ne használd folyamatosan ugyanazt az arckrémet! 

Igen, tudom hogy amikor megtalálja az ember a tutit, nehezen válik meg tőle. Mégis azt tanácsolom, hogy legalább fél évente válts arckrémet. A bőr könnyen megszokja a jót, és ugyanazzal a krémmel már nem tudsz ugyanolyan látványos eredményt elérni hosszú távon. 

TIPP: legyenek meg a kedvenceid a téli és a nyári időszakra is, és váltogasd használatukat! Így folyamatosan élvezheted az általad választott arckrémek látványos bőrszépítő tulajdonságait. 

Ha a fenti dolgokat betartod, már azzal sokat teszel a bőröd egészségéért és szépségéért. Kezdd el mostantól így használni az arckrémedet, és meglátod mennyivel szebb lesz rövid időn belül a bőrképed!

 

Keresés