Az onlinebeauty.hu cookie-k segítségével nyújtja a szolgáltatásokat, szabja személyre a hirdetéseket és elemzi a forgalmat. A webhely használatával elfogadod a cookie-k használatát. 

Így válogasd össze a sminkes szettedet - arc (2. rész)

Így válogasd össze a sminkes szettedet - arc (2. rész)

Ahogy az előző cikk végén ígértem, ebben a részben arra vonatkozóan olvashatsz tanácsokat, hogy egy szépítő, nappali smink elkészítéséhez milyen kozmetikumokat érdemes használnod az arcodra. Azt is megtudhatod, hogy melyek azok a kozmetikumok, amelyeket érdemes magaddal vinned. 

 

KOZMETIKUMOK

(1) Ugye Neked is van primered?! 

Megmondom őszintén, hogy az én kozmetikai táskámban talán a primer az az egyetlen kozmetikum, ami állandó. Enélkül nem is állok neki sminkelni, még akkor sem, ha csak egy "sima" BB krémet kenek az arcomra! Éppen ezért mindig van egy kis primer teszter az utazáshoz használt kis kozmetikai táskámban is. Ez ugye a smink tartósítására szolgál, és megfelelő alapot biztosít az arc sminkeléséhez. 

(2) Hétköznapra elég egy BB krém! 

Nem sminkelem magamat én sem minden nap alapozóval, sőt! Éppen ezért egy BB krém az, ami általában helyet kap a neszesszeremben, alapozót nem hordok mindig magammal. Amikor tudom, hogy arra van szükség, egyszerűen kicserélem őket: teljesen felesleges ugyanis mindkettőt cipelni, amikor úgyis csak az egyik kerül fel a bőrömre. 

(3) Folyékony korrektor, a kedvencem

Ha követsz a közösségi médiában, láthattad: én sem úgy kelek fel reggel, hogy tökéletes a bőröm, sőt! Nekem is karikásak a szemeim, és igen, erre mindig használok folyékony korrektort. Pont azért szeretem, mert ha "csak" BB krémet használok, a karikákat akkor is el tudom fedni, és az alapozásnál is ugyanolyan jó szolgálatot tesz. A korrektorból mindig közepes fedőképességűt választok, egy szépítő sminkhez ez bőven elegendő, így nem kell cserélgetni. 

(4) A púder sem maradhat otthon! 

A primer után a kedvenc transzparens púderem az, ami mindig bent van a kozmetikai táskámban. Jó szolgálatot tesz napközben is, nekem általában 3-4 óránként a púdert újra kell használnom a T-zónában. 

(5) Arcpír nélkül egy lépést se! 

Ha Te is a természetes végeredményre törekszel, az arcpirosító se maradjon ki a szettedből! Arra ügyelj, hogy ha újra kell púderezned napközben az arcod, akkor egy lehelletnyi pirosítót mindig vigyél fel a bőrödre, hogy természetes maradjon a végeredmény! 

 

SMINKESZKÖZÖK

(1) Sminktojás

Azért sminktojást (vagy alapozószivacsot) viszek magammal, mert az alapozáshoz és a korrektorozáshoz is tudom használni. Természetesen ha otthon sminkelek, akkor én is ecseteket használok, de útközben mindig "szivacsozok". 

(2) Púderecset

A púderecsetet mindig viszem magammal, hiszen ezzel lehet a legtermészetesebb végereményt elérni. Még nem találtam meg, mivel lehet helyettesíteni, de ha meglesz, megírom :-) 

(3) Arcpirosító ecset

A ferde vágású arcpirosító ecsetet használom, ezzel lehet a legkönnyebben a legszebb végereményt elérni. Otthon és útközben is ezt használom, és imádom. :-) 

 

A következő részben a szem sminkelésére használatos kozmetikumokkal és eszközökkel fogunk foglalkozni. 

Tartalomhoz tartozó címkék: Így csináld
Az oldal tetejére