Az onlinebeauty.hu cookie-k segítségével nyújtja a szolgáltatásokat, szabja személyre a hirdetéseket és elemzi a forgalmat. A webhely használatával elfogadod a cookie-k használatát. 

Szempilla-kisokos

Szempilla-kisokos

Biztosan Te is sokat álmodozol a hosszú és dús pillákról, de sajnos nem mindenkinek adatik meg ez természetes módon. Éppen ezért ebben a blogbejegyzésben adok most pár tippet, hogy hogyan varázsolhatsz magadnak műszempilla hatású pillákat, műszempilla nélkül.

Szempillaspirál használata önmagában sokszor nem elég sajnos, szóval szükséged lesz egy szempilla göndörítőre is.

Először is fogj a kezedbe egy sminklemosóval átitatott vattakorongot, és óvatosan mosd le a festéket a szemeidről, szempilláidról. Ez épp annyira fontos, mint a smink eltávolítása az egész arcról,- erről kicsit bővebben még szót ejtek majd.

Ha ezzel megvagy, spirálozás előtt fogd a kezedbe a szempilla göndörítőt. A felső szempillasorod fog kerülni az ollós szerkezet csipeszébe, nagyjából egy-egy percig tartsd így mindkét oldalon. Nagyon szép ívet ad a pilláidnak, ezáltal hosszabbnak tűnnek. A szempillagöndörítő egyébként úgy néz ki, mint egy kínzóeszköz, ezért sokat félnek tőle. Pedig ha helyesen használod, károsodás nélkül tudsz magadnak ívelt és optikailag hosszabb pillákat varázsolni néhány másodperc alatt.

Göndörítés után jöhet a szempilla spirálozás. Ma már nagyon sok féle-fajta szempillaspirál van, én személy szerint a spirálok keféje alapján döntök. Általában a dúsabb keféjű spirálokkal lehet szembetűnőbb eredményt elérni, de egyiktől se várj csodát, ne a reklámok alapján válassz. Itt is fontos a tudatosság: próbálj ki minél több fajtát, teszteld őket! Ha pedig egy spirálnak beválik a keféje, nyugodtan tedd el a sminkes ecsetek közé, tudod még később is használni.

Tudom, hogy szempillaspirált választani egyáltalán nem könnyű!

A szempillaspirál kiválasztásánál ügyelj arra is, hogy mindennapos használatra NE válassz vízálló változatot! Ebben ugyanis olyan összetevők vannak, amelyek egy védőréteget képeznek a pillákon (ezáltal válik vízállóvá). Ennek a rétegnek az eltávolítása nagyon körülményes, és némely fajtánál szinte lehetetlen is. Ha pedig nem tudod maradéktalanul eltávolítani a festéket, könnyen a szempillák töredezéséhez, hosszú távon megritkulásukhoz vezethet.

Én ezt a szempillaspirált választottam

Immár a harmadikat bontottam meg a héten a Nabla szempillaspiráljából.

Több, mint fél éve használom, és már az első pillanatban megszerettem. Hihetetlenül hosszú pillákat varázsol, nem csomósodik össze a festék a pilláimon, és nem könnyezik a festéktől a szemem. Egyszóval: tökéletes, szeretem. :-)

Higiéniai alapszabályok

  • A spirálok felbontásuk után maximum 3-6 hónap használatra vannak tervezve. SOHA ne használd ennél tovább őket.
  • A szempillaspirálodat SOHA ne oszd meg másokkal.
  • Ha az egyik szemeden fertőzés alakul ki, akkor mellőzd a spirál használatát, mert könnyen bejuttathatod a vírusokat, bacikat a tégelybe, és a másik szemedre is átviheted a fertőzést.
  • Ne tedd ki melegnek, túlzott levegőztetésnek vagy egyéb cseppfertőzés veszélyének.
  • A szempillák ápolásához használj ricinus olajat! Gyógyszertárban beszerezheted pár száz forintért. Lefekvés előtt ajánlatos bekenni vele a pilláidat, akár egy vattakoronggal, fültisztítóval, vagy egy spirállal. Figyelj oda, hogy a szempillatőre is bőven jusson belőle. Reggel bő vízzel mosd le. 2 hét után már látható az eredmény.

Köszönöm, hogy elolvastad ezt a bejegyzést! Remélem beválik neked is, és gyönyörű szép dús pillákat varázsolsz magadnak! ;-)

~Anna

Tartalomhoz tartozó címkék: Így csináld
Az oldal tetejére